Looking for Alaska

looking for alaskaav: John Green

För en tid sedan tipsade Karin om The fault in our stars av John Green. Jag har också läst den boken och håller med om att den är fantastisk! Nu har jag läst hans debutbok Looking for Alaska och jag är verkligen inte besviken. John Green har ett väldigt speciellt sätt att berätta en historia, and me like!

Just den här historien handlar om Miles som lever ett ganska trist liv, han har inte så många vänner och intresserar sig mest för att komma ihåg kända, döda personers sista ord. Inspirerad av François Rabelais förmodade sista ord ”I go to seek a Great Perhaps” (snyggt med en svensk blogg, som citerar en engelsk bok som i sin tur citerar en fransk författare, som förmodligen pratade franska) börjar han på en internatskola, Culver creek.

Där får han för första gången riktiga kompisar och träffar dessutom Alaska (som också blir en kompis). Alaska är fantastisk, hon är snygg, rolig och intelligent, men också skitjobbig. Miles blir galet förälskad. Synd bara att hon själv har en pojkvän som hon är galet förälskad i, eller? Det är så svårt med Alaska, det går inte riktigt att sätta fingret på henne och hon gör allt för att inte underlätta det. Och mitt i allt händer det som inte får hända… Det värsta och mest definitiva.

Det här kanske låter lite klichéigt, men det är det inte! Det är det som är så bra med John Green, han är alltid så verklig, så trovärdig, även om handligen verkar enkel eller tramsig, så är den inte det. Jag vill läsa mer, synd bara att alla hans böcker är konstant utlånade…

Visste ni förresten att John Green är historielärare och har riktigt bra (sant) youtubevideor om världshistorien (och en massa annat).

/Linnéa

0 Svar to “Looking for Alaska”



  1. Kommentera

Lämna en kommentar




Antal besökare

  • 59 481

Mest lästa inlägg

Kategorier

Arkiv